NAŠ INTERNET DNEVNIK
GANĐABLOGERI
:: LINKOVI ::
Blog
subota, veljača 22, 2003


Za početak malo znanosti:

Kanabis je izraz koji se koristi za marihuanu i druge pripravke indijske konoplje ( latinski, canabis lupus ). Što će reći, postoji biljka koja se sadi, uzgaja, zatim bere, suši, sjecka, srola i naravno, popuši. Iz nje dobivamo marihuanu ( travu ), koju dobivamo iz listova, i hašiš ( šit ), koji dobivamo iz smole s tih istih listova. Šit je, naravno, skuplji, teže dostupan i jebi ga - bolji. THC ( tetrahidrokanabinol ) je taj dobro poznati kemijski spoj u svim kanaboidnim sredstvima, od njega nam je tak super.

Trava i šit službeno jesu droge, ali spadaju u kategoriju lakih droga, što će reći da ne izazivaju fizičku ovisnost ( nećete priželjkivati smrt rezanjem žila ako nemate trave ), nego izazviva samo psihičku ovisnost, a i to se dešava nakon duljeg i učestalog pušenja.A sada praktična primjena:

Travu možete nabaviti posvuda. Ne bi vjerovali koliko ljudi i koliko često puši travu.

Situacija prije: Univerzalna cijena za 'panj' trave ( 5 grama ) je 50 kuna, iako puno dilera nižih slojeva ne koristi vagu kad mjeri, pa vam obično da manje ako vas ne pozna, odnosno 'skrati' vas. Kod dilera nižih kategorija je prednost mogućnost kupnje samo jednog ili dva grama, što će vas obično koštati 10 odnosno 20 kuna. Svi dileri koji još uvijek idu u srednju školu, obično spadaju u nižu kategoriju dilera.
Šit će vas koštati nekih 70 kuna po gramu ako je niže kvalitete, ili 100 kuna ako je malo bolji. Malo je teže dostupniji od trave, ali nije nedostupan.

Situacija danas: Cijene danas su totalno drugačije od cijena od prije koju godinu. Razlog tome većinom je novi zakon u RH o suzbijanju opojnih droga. U kojem se navodi da korištenjem opojnih droga možete završiti i do 3 godine u zatvoru. Među te droge našla se nažalost i marihuana. Pa je radi paranoje među narodom nastala takva situacija da je teško nabaviti, čak i nemoguće u zadnje vrijeme nešto kao trava, panj, ili slično. Tko je kriv za to? Sami mi. Koji smo dopustili da nam se nametne takav zakon. No nećemo o tome, Niti smo tu da vas sad odmah plašimo. Ovaj blog je ipak tu radi obrazovanja i suzbijanja neistina o marihuani, pa se tako vratimo i na cijene danas. Danas ono što se da nabaviti se svodi na grame. Pa gram nekog Skunka, Super Grassa ili slično košta 100 kn. A kad se kupuje po 5 grama se dobije popust pa vas 5 grama ispadne oko 250 do 350 kuna. A danas sve varira što ćete od toga dobit i po kojoj cijeni.

Kako prepoznati travu? Trava je usitnjena zelena biljka, najsličnija duhanu. Kvaliteta trave može se odrediti i krupnoćom. Jako usitnjena trava ( kao mrvice u cigareti ), je niže kvalitete, tako zvana 'sića' ili 'sitniš'. Takozvani 'vrhovi' su krupniji i naravno, kvalitetniji. Izgledaju kao krute kuglice nepravilnih oblika. Ustvari, teško je to opisati, morate vidjeti, u svakom slučaju razlikovat ćete vrhove od sitniša.
Šit je smeđkast, u obliku malih kuglica koje se mrve.
I trava i šit imaju jako specifičan miris kojeg je teško opisati, ali kada ga jednom osjetite, sjećat ćete ga se.

Kako konzumirati travu? Trava se u pravilu mješa s duhanom iz cigareta. Omjeri trave i duhana jako variraju, i ovise o vlastitim željama i mogućnostima. Ali nekakav univerzalan omjer je pola-pola. Trava se prije pušenja dodatno mrvi prstima na što sitnije, naročito vrhovi. Sve sjemenke se obavezno moraju izvaditi i bilo bi poželjno imati što manje stabiljka, jer se one skrute jer su osušene pa znaju probušiti rizlu. Kada se trava dobro smelje, dodaje se duhan i počinje motanje trave odnosno 'rolanje'. Duhan i trava se treba temeljito smješati. Trava se mota u rizle, koje se kupuju na svakom kiosku, legalno. Mogu se kupiti već određene duljine ili u rolici, što je bolje, jer si onda uzmete točno koliko vam treba. Postoji mali milijun vrsta rilza i sve po cijeni variraju između nekih 7 do 15 kuna. Što skuplje to bolje, naravno. Sad treba još i filter. Filter se radi tako da se iz obične kutije bilo kojih cigareta istrgne onaj bijeli komadić kartona ispod poklopca, imate ih 2 na svakoj kutiji. Zatim se srola u cijev, tako da hrapavi dio bude prema van, otvor ne smije biti ni pre širok, ni pre uzak. To je čista praksa. Postoje i kupovni filteri, ali to je sad već pre fancy. E sad kad imate sve potrebno, trebate srolat. Kroz svoje iskustvo sam skužio da ekipa rola na sto različitih tehnika, al se sve na kraju svodi na isto. To se neda opisati, to je ionako samo čista praksa. Samo na kraju treba dobro potunkati travu nekom olovkom ili slično, da ima što manje zraka između. Nemojte se bedirat ako vam ne uspije dobro srolat ( ako vam se raspadne, ako vam ispadne filter, ako se razlijepi... ), ja još uvijek katastofalno rolam. Šit se rola po istom principu, samo što ga se stavlja puno manje, naravno. Prosječan joint ili 'frula' se sastoji od duhana iz jedne cijele cigarete i isto toliko trave. Trava se također može i jesti, ako se umiješa u smjesu nekog kolača, peciva ili slično, ali za to treate puuuno trave i to se jako rijetko radi. Naravno, ti je i bong, ali i to se rijetko prakticira.

Tajne dobrog pušenja ( he he ). Pušiti treba smireno, bez paranoje. Puuuno je bolje kad ste u dobrom društvu i kad ste u zatvorenom prostoru, odnosno kad se ne morate stalno okretat i snimat di je murja. Kad uvlačite travu, uvlačite do kosti, odnosno povucite dim ko životinja. Kad osjetite onaj rastući neugodan osjećaj u grlu koji vas tjera na kašljanje, udahnite na brzinu puno zraka kroz usta. NIKAKO si nemojte dozvoliti da se zakašljete, naročito ne onda kad izdišete travu, jer ćete kašljati pola sata i utopiti se u vlastitim suzama. Kad osjetite ono u grlu, samo duboko udahnite kroz usta na brzinu. Ako hoćete da vas trava jače lupi, ili kad imate malo, zadržite je neko vrijeme u plućima prije nego što ju izdahnete. Ali nemojte predugo, da se ne upušite previše. Nemojte škrtarit, dajte da frula kruži po društvu. Nakon pušenja ste UVIJEK jako žedni, pa je jako preporučljivo imati kakav sok pri ruci, ali zadovoljit će vas i voda. NIKAKO si nemojte dozvoliti ne imati ništa za pit poslije pušenja. Da, NIKAKO nemojte pušit travu ili šit i pit alkohol u kratkom vremenskom razmaku, gotovo je sigurno da će vam pozlit, a možete završit i u bolnici, bez zajebancije.

Efekt. Efekti trave su raznoliki, i jako ovise o okruženju. Ali uglavnom, zaokruženo i skraćeno, osjećat ćete se puno bolje, sve će bit smiješno, vrijeme će se usporiti, sve ćete gledati iz neke druge perspektive nego inače, trenutno ćete otupiti, što znači da nije poželjno napušit se i otić u školu, okusi i mirisi će vam se poboljšati ( najbolje je jest napušen ), puno lakše komunicirate sa svima, puno ste opušteniji nego inače i sve u svemu - jebeno vam je. Kvaliteta trave određuje koliko će to sve trajati i hoće li vas poslije glava boljeti i slično. E, nakon perioda smjeha dolazi period bezvoljnosti i umora. Ništa loše, samo jednostavno nećete željeti o ničem razgovarati, nego samo uživati u miru. Bit ćete umorni, ali ne ko da vam se spava, nego jednostavno bezvoljni, ali u pozitivnom smislu. Ma neda se to opisat... Oni koji su ikad pušili znaju o čem pričam, oni koji nisu neće dok ne probaju. Za onog koji je u tom periodu umora i sveopće nezainteresiranosti, kaže se da 'kljuca'. Osobno više volim kljucati nego smijat se ko kreten, kad kljucam odletim negdje u mislima i super mi je, cijeli svijet se može srušit oko mene, ja ću uživat. Uglavnom, kad ste napušeni vam padaju predobre ideje na pamet. Sa šitom je sve isto samo bolje, niste tolko glupi, i kljucanje je puno blaže.

Murja. S murjom sama sranja. Naravno. Osobno, nemam ništa protiv murje jer znam da samo rade svoj posao, ali mnogi se ne slažu samnom, već grafitiraju ACAB posvuda. No dobro... Ako vas murja nađe s travom, najebali ste. DEFINITIVNO idete u stanicu, osim u onim rijetkim slučajevima kad vam uzmu travu i puste vas. Da, to se dešava. Prvo i prvo morate znat da murje u civilu ima barem tri puta više nego u uniformama, i da se murjaci stvore sam tak kad ih najmanje očekujete u pola sekunde. Bez zajebancije. Često su obučeni namjerno ko neki kvartovski klošari. Ali, ako vas već uvate, ne budite bahati, pokušajte ostati što smireniji i za Boga miloga nemaojte pokušati pobjeći. Tražit će vas sve stvari koje imate na sebi, a to uključuje mobitel u kojeg će sigurno pogledat iako to ne smiju, pa nemojte onda u mobu imat kontakt 'diler' ili slično. Poruke koje sadrže bilo što o travi obrišite. Kad vas počnu ispitivat otkud vam, što će vam i slično, prodajte im slijedeću spiku. Recite da vam je to prvi put, da je SAMO za vas, nemojte spominjat nikakve druge ljude jer vas mogu optužit za preprodavanje, recite im da ste u kurcu, da su ocjene loše, da vam starci seru i da ste eto, odlučili zapalit si jedu jer ste čuli da to malo smiruje. Recite da ste kupili od nekog nepoznatog lika u nekom parkiću negdje navečer, da ste vidjeli da se muva okolo pa da ste ga pitali jel ima, i eto slučajno imao je. Kad vas pitaju kak izgleda, recite nešto tipa 'plave traperice, najkice, smeđa kosa, smeđe oči, metar osamdeset...'. E onda će vam zvat starce, a onda neka vam Bog pomogne. Da, ako vas nađu sa fakat puno ilegalnih substanca, sigurno će vas temeljitije ispitivat i vjerojatno vam nudit neku nagodbu tipa 'reci nam odkud ti pa ćeš dobit blažu kaznu' ili 'nemoj nam reć pa ćeš ić u zatvot' i takve spike. Sada slijedi zlatno pravilo svih kriminalnih radnji: NIKAD NEMOJ PRIZNAT

Ne mogu ti ništa. Samo se drži svoje priče i nemoj im ništa odat niti priznat. Mogu ti ga duvat. Čak i kad sve znaju, di si i od kog nabavio, i kad ti znaš da oni znaju, još uvijek nemoj priznat. Još jedno, - nikad nemoj priznat.

Da, kad prenosiš, nosi sve na jednoj hrpi, nemoj imat po malo u više paketića jer te mogu optužit za dilanje. Nemoj nosit travu i da ti fali filter na kutiji cigareta, jer kad murja vidi da ti to fali, onda te cijelog pretraže. Nastoj uvijek nosit u nekom neprozirnom papiru koji što manje šuška, u čarapi ili nekom sličnom mjestu. Nastojte ne nosit ili pušit negdje vani kad je neka tekma ili slično, jer murje onda uvijek ima više. Kad kupujete, najbolje je to obaviti negdje u nekom bircu na kavi.
gandza @ 00:00 |Isključeno | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Arhiva
« » ruj 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Brojač posjeta
15751
Index.hr
Nema zapisa.